Een persoonlijke oudjaar boodschap van Marcel Sanders.

We hebben een bewogen tijd gehad met best wat onzekerheid. Zelf zien ik mijn werk als ‘het vergroten van het bewustzijn van de mens, zodat je meer in je kern gaat leven en daardoor krachtiger en gepassioneerd door het leven kan gaan’.

Er waren een paar momenten dit jaar, dat ik mijn werk als onbegonnen zag. Op dit moment schoot mij het verhaaltje van de vredesduif en het koolmeesje weer te binnen. Op dat moment veranderde mijn gezicht, van een gezicht met een gefronst voorhoofd in een gezicht met een glimlach. Vandaar dat ik dit verhaal graag me je deel…

Het verhaal van de vredesduif en de koolmees!

Een vredesduif zit huilend, teleurgesteld en depressief op een tak in een boom. Een koolmeesje komt naast de duif zitten en vraagt: “Wat is er met jou aan de hand?”. De duif vertelt verdrietig dat het allemaal geen nut meer heeft. “Jarenlang, generaties lang waren wij het symbool voor vrede en kijk nu eens,” zegt de duif, “wat een ellende in deze wereld. Oorlogen, haat, racisme, terrorisme, leugens en al die mensen die elkaar onpersoonlijk behandelen. Kortom, alles waar wij voor staan heeft geen invloed gehad. Het is verloren tijd geweest.” De duif zucht diep en veegt een traan weg. Het koolmeesje luisterde aandachtig en was heel stil. Opeens vroeg het koolmeesje aan de duif “Hoeveel weegt eigenlijk een sneeuwvlokje volgens jou?”. De duif zei: “Niets meer dan niets.”
“Niets meer dan niets,” zei het koolmeesje. “Dat is raar, toen het afgelopen winter sneeuwde zat ik op een tak sneeuwvlokjes te tellen. Bij het 5.431.000ste sneeuwvlokje brak de tak af. “Niets meer dan niets,” sprak het koolmeesje tegen de duif en vloog weg. De duif dacht diep na over wat het koolmeesje zojuist gezegd had en vloog ook weg. Maar nu met de beslissing om weer het symbool van de vrede te zijn. Hij ging weer op zoek naar mensen die hij kon ondersteunen en bij wie hij vrede in het hart kon brengen.

Dit is de visie en missie in mijn leven

Dit verhaal van de vredesduif vertelt heel mooi mijn visie en missie in mijn leven. Gemotiveerde mensen ondersteunen om meer in hun krachtig te leven, hen bewuster maken over hoe zij functioneren en hoe ze dàt kunnen bereiken wat hun hart verlangt.

Ook dit jaar ga ik mijn kennis en passie op een feestelijke manier met jouw delen en verheug me erop om dit samen met jou te doen.

Met dankbare groet,
Marcel Sanders